Truffelzoeken

30 april 2023 | 9:3-16:00 | Dronten

⭐️Workshop Truffel zoeken⭐️

Update: Je kunt je nog aanmelden want we hebben een 2e instructeur geregeld.

In vogelvlucht ga je kennismaken met het zoeken naar een geur van een truffel. Theorie en praktijk gaan we afwisselen zodat je beter gaat begrijpen wat je hond laat zien.

Het is erg leuk om samen te doen wat ten goede komt aan jullie onderlinge relatie en het zelfvertrouwen neemt hierdoor toe. Plezier maken en positief trainen staan uiteraard voorop!

Wat ga je leren in de workshop?

truffel geur aanleren:
we gebruiken hierbij detectieboxen en markeren het gewenste gedrag met een clicker.

Verwijzen
Zodra de hond begrijpt wat de bedoeling is gaan we aan de slag met (de eerste stappen) in het aanleren van een verwijzing waarbij je kunt zien wanneer je hond de geur heeft gedetecteerd.

Zoekwerk
Het leukste is het vlaktezoeken waarbij we de aangeleerde geur gaan zoeken die daar is verstopt. Daarbij leer je de beginselen aan om je hond te sturen zonder dat je commando’s hoeft te geven.

Deze lessen zijn zeer geschikt voor alle rassen mits de hond redelijk / goed los gemotiveerd kan werken, eventueel gebruiken we hierbij eerst een zoeklijn.

De workshop begint om 9:30 en duurt tot 16 uur. We trainen op een rustige locatie in de bossen van Flevoland. We willen het aantal deelnemers beperken tot max. 6 deelnemers. De honden rusten tussendoor even uit in de geparkeerde auto die in de buurt op een rustig plek kan staan.

De investering zal zijn € 125 inclusief btw, catering en een certificaat.

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen via www.neuswerkvoorhonden.com/contact. De inschrijving is pas definitief na het ontvangen van de bevestigingsmail en de betaling.

Ik wil me inschrijven