Zoek- en detectiewerk

Zoek- en detectiewerk

Ergens onder, naast of juist bovenop? Bij zoek- en detectiewerk gaat je hond af op een specifieke geur. Van geld of kruiden bijvoorbeeld. Een hele kunst, die valt of staat met de samenwerking tussen jou en je hond.

Professionele begeleiding

Bij zoek- en detectiewerk train je jouw hond in het herkennen van geuren. Met hulp van een professionele instructeur kom je erachter wat je hond bedoelt, waardoor jullie elkaar goed leren aanvoelen. Ideaal tijdens de zoeklessen, maar ook thuis of tijdens een wandeling.

Trainingen en workshops

Zoek- en detectiewerk doen we zowel binnen als buiten, onder meer in loodsen, gebouwen, winkels en oude fabrieken. Thuis laten zien wat je hebt geleerd? Het leuke van zoek- en detectiewerk is dat jullie ook in jullie eigen omgeving kunnen oefenen.

We bieden verschillende programma’s:

  • Kennismakingscursus | In vijf lessen ontdek je wat zoek- en detectiewerk inhoudt. Motivatie, zoeken, geurherkenning en verwijzen vormen de belangrijkste speerpunten.
  • Maatwerktraining | Hebben jullie plezier in het zoek- en detectiewerk, dan kunnen jullie overgaan op maatwerktrainingen. Deze trainingen kun je individueel of in combinatie volgen en bestaan in de basis uit korte sessies met zoekopdrachten. De exacte invulling bepalen we aan de hand van wat jij en je hond willen leren.
  • Workshops | Wil je met een groep een actieve activiteit doen? Voor groepen van twee tot vier combinaties stellen we zoekwerkworkshops samen. Er is van alles mogelijk!