Cursus speuren met je hond | Flevoland

14 april 2023 | tussen 13:00-17:00 (duo lessen van 1 uur) | Kraggenburg, Noordoostpolder, Flevoland

Vrijdag 14 april willen we weer starten met een nieuwe 4-weekse cursus speuren. Dit doen we in de bossen van Kraggenburg (Flevoland).

Je hond gaat leren om een specifieke menselijk geurspoor te volgen. Daarbij zal die onderweg voorwerpen tegenkomen en leert je hond om die op een positieve manier te verwijzen. Deze cursus is ook geschikt voor gevorderden, we houden rekening met je kennis/ ervaring.

Vanuit motivatie worden de oefeningen systematisch opgebouwd. Techniek training wordt afgewisseld met speuren in de praktijk. De instructeur zal jullie persoonlijk hierin begeleiden zodat je leert begrijpen wat je hond doet en jullie optimaal kunnen samenwerken bij het volgen en uitwerken van een spoor.

Deze cursus is geschikt voor alle rassen van alle leeftijden (mits ze gemotiveerd zijn op voer/ speeltje).

We speuren in groepsverband maar we gaan wel individueel met je hond aan de slag. Hierdoor is de cursus ook geschikt voor ”drukke” honden.

Je hond kan tussendoor in / bij de auto rustig wachten.

Naast het speuren met je hond kun je ook gevraagd worden om sporen voor de andere cursisten uit te lopen, bivak wacht of je bent observer.

De speurlessen zullen minimaal 1 uur en maximaal 1,5 uur duren.

De lessen worden gegeven op 4 aaneengesloten vrijdagen.

De kosten van de 4 weekse cursus zijn € 130 (incl. 21% btw)

Kun je een keertje niet? Dat is geen probleem. Een van de lessen mag in overleg op een andere dag worden ingehaald.

Naast groepslessen is het ook mogelijk om op afspraak maatwerk lessen of duo lessen in te plannen (ook op andere locaties in Noord Overijssel en Flevoland (Noordoostpolder). Vraag dan via info@neuswerkvoorhonden.com naar de mogelijkheden en de kosten.

Ik wil me inschrijven