Buitendag NOP Kuinderbos 2018

02 april 2018 | 10:00-16:00 | Bant, Kuinderbos

Op tweede paasdag wordt voor de 8e keer de Buitendag Noordoostpolder’ van Staatsbosbeheer en Lionsclub Noordoostpolder gehouden. De dag aan de Hopweg 21 in Bant begint om 10.00 uur.

Traditioneel getrouw is dit een dag voor het hele gezin, met extra aandacht voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen weer paaseieren zoeken, het kabouter pad lopen, een nestkastje timmeren, op de klimtoren en nog veel meer.

Voor de ouderen zijn er ook tal van activiteiten, zoals de demonstraties schapen drijven, demonstraties met zoek- en politiehonden en een markt met diverse streekproducten.

Dit jaar wordt voor de 2e keer demo’s met zoekhonden verzorgd door Neuswerk voor Honden in samen werking met Scent imprint for dogs. De zoekhonden gaan verborgen stoffen zoeken die weggelegd zijn in een bepaalde ruimte. Dit kan van alles zijn bijv. geld, narcotica, explosieven of tabak.

Daarna mogen bezoekende honden ook snuffelen aan neuswerk. Die dag worden mini workshops Detectiewerk voor honden gegeven.

De demo’s en mini workshops worden in de ochtend en in de middag georganiseerd. De kosten van deelname mini workshop detectiewerk bedragen €5,00, waarbij de opbrengsten volledig geboekt worden ten gunste van Staatsbosbeheer.

Om alvast een plekje bij de mini workshop detectiewerk te reserveren is het zinvol om een mail te sturen naar Laura via info@neuswerkvoorhonden.com.

Overige info
Entree buitendag
De entreeprijzen zijn €4 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

Parkeren buitendag
200 meter van de entree aan de Hopweg is een tijdelijke parkeerruimte voor 400 auto’s aangelegd
Aan de Schoterweg is nog een parkeergelegenheid voor maar liefst 600 auto’s. Vanaf de Schoterweg is er ook vervoer door het bos naar de
www.buitendagnop.nl geregeld.

Www.buitendagnop.nl/

Ik wil me inschrijven